Optiker Södertälje: Din nyckel till Kristal klar syn

Optiker Södertälje: Din nyckel till Kristal klar syn
Se tydligt och se snygg ut med Synexperten 👓
Vi erbjuder noggranna synundersökningar och skräddarsydda linser gjorda i vår egen verkstad. Dessutom har vi senaste ramarna från topp märken glasögon. Vi står för expertis och snabba service se vår strålande recensioner.
Vi gör grundlig undersökning och sedan utifrån kundens behöv rekommenderar vi det bäst lämpat glas för synen. Det förklarar också varför vi slipar själva glasögonen för att Som kund är det svårt att välja rätt glas och det inte lätt heller veta vad är det som skiljer egentligen mellan de olika glasen? Vi vill göra det alltid enkelt för dig som kund att välja rätt glas utan att det kostar skjortan. Därför hittar du billiga glasögon i våra butiker och online på synexperten

Här kommer några tips inför köpet av glasögon!
Starka styrkor:
styrkor över +-3,0 rekommenderar vi tunnare och lättare glas i ett högre brytningsindex 1,6 eller 1,67. Ju starkare styrkor desto högre brytningsindex är tumregeln.

Heltidsbärare:
Satsa på ett bra glas med hög upplösning för bästa möjliga seende. Synen står för ca 80% av dina sinnesintryck. Felslipade glas eller enkla glas kan göra att du får symptom som huvudvärk eller sämre skärpa, därför är det det bästa att gå till optiker som sliper själva glasen i sin verkstad som för i tiden för att garantera att dina glasögon är slipade av en proffs!
För att glasen ska hålla länge rekommenderar vi en bra ytbehandling. Då får du ett bättre skydd mot repor, smuts och störande reflexer i glasen.

Vill du även skydda ögonen från solen så välj ett färgskiftande (fotokromatiskt) glas. Då får du solglasögon inbakat i samma par. Glasen finns i olika mörkhetsgrad/toning. Funderar du på att ha dem även som solglasögon så rekommenderar vi Transition, vilket är den mörkare varianten.

Deltidsbärare:
Om du endast använder glasögon hemma och mest linser så kan du satsa på ett medium alternativ till glas. Glaset blir billigare och har då lite enklare ytbehandling. Det kan vara ett aktuellt alternativ då du ändå inte sliter så mycket på glasögonen. Eller så väljer du ett par riktigt coola gradaltonade glas, som gör att när du väl har glasögon så blir de till en cool accessoar.

Terminal/Läsglasögon:
Sitter du mycket framför skärm eller läser mycket? Då är det viktigt att eliminera så mycket blänk som möjligt för ett bekvämt seende. Satsa på ett glas med hög upplösning och antireflex som har blåljusfilter

Ungdomsprogressiva:
Pluggar du mycket eller sitter mycket med telefonen och börjar få svårt att fokusera eller växla synen från nära till långt håll? Då kan du behöva ett avlastningsglas. De gör så att dina ögonmuskler får anstränga sig mindre när du tittar på telefon eller laptop. På så sätt blir man inte lika trött i ögonen. Exempel på avlastningsglas är Essilor Eyezen.

Progressiva glas:
Vi säljer endast progressiva glas i vår fysiska butik då dessa glas kräver kunskap och ofta skräddarsydda mätningar. Det gör vi för att du som kund ska få optimalt seende. Här mäter vi dina individuella mått som hur mycket du vrider på huvudet eller ögonen vid läsning. Vilket öga som är dominant och hur bågen sitter i förhållande till ditt öga. Vi säljer främst glas från världsledande glasleverantörerna Essilor,Zeiss och Rodenstock. Vi har alltid tre månaders tillpassningsgaranti för att du som kund ska känna dig trygg. Nöjdkund garanti ingår alltid!

Vad skiljer ett dyrt glas från ett billigare?
Upplösningen i glaset, bättre optik för skarpare och mer naturlig syn
Funktioner (ex. färgskiftande eller anpassat för ett uppkopplat liv)
Ytbehandlingar som gör dina glas mera reptåliga, smuts- vatten- och dammavvisande, samt tar bort irriterande reflektioner.
UV skydd för din långsiktiga ögonhälsa
Tunnare, lättare och mer eleganta glas som gör att du inte bara ser bra, utan även ser bra ut i dina glasögon